toegevoegd aan de winkelwagen

fireline crystal - 0.12 mm 300 meter


Fireline wordt steeds vaker gebruikt voor speciaal rijgwerk. Het is zeer sterk (trekkracht van circa 5 kg). Het kan niet rafelen en je kunt ook niet per ongeluk de naald door de draad steken. Het wordt ook gebruikt bij scherpe kralen omdat het sterker is dan rijggaren.

Fireline wordt oorspronkelijk gebruikt voor de visserssport. Je kunt het enigzins vergelijken met nylondraad, maar dan van veel betere kwaliteit. Het werkt op dezelfde manier als rijggaren zoals Nymo en c-lon. Je kunt het met een schaar knippen en heb er dus geen kniptang voor nodig. In de Amerikaanse tijdschriften zoals Bead and Button wordt Fireline vaak vermeld bij benodigdheden.

Wanneer je in het verleden fireline hebt gekocht van een Amerikeaanse leverancier, houdt er dan rekening mee dat er verschil is in de dikte van de fireline.

De fireline uit Amerika is zo'n 2 maten dunner dan die van ons. Bijvoorbeeld 0.17 van hen is vergelijkbaar met 0.12 van CreaDream. Wanneer je toch nog twijfelt, neem gerust contact met ons op om de dikte te checken, voordat je bestelt.

Producten binnen dezelfde productgroep ( 13 )

Vind nog meer mooie producten onder draad › fireline

« Vorige pagina