toegevoegd aan de winkelwagen

artistic wire 18 gauge - non-tarnish brass


Beadalon levert wire van hoge kwaliteit onder de naam ‘Artistic Wire’. Het is onder te verdelen in een aantal verschillende basismaterialen: copper, stainless steel en brass. De meeste Artistic Wire kleuren zijn oorspronkelijk van koper, met een gekleurd laagje. Het voordeel van artistic wire is dat het kleurlaagje minder snel beschadigd raakt. De diameter is vermeld in gauges. Hoe hoger het getal, hoe dunner het draad.

Het basismateriaal van dit kleurtype is brass, ook wel messing genoemd. Dit type metaal is iets stugger dan koper waardoor je iets meer kracht moet zetten met het buigen. Hierdoor wordt dit wire beschreven als medium/half hard. Bij Tarnish resistant brass is een doorzichtige, aanslagbestendige coating toegevoegd. Bij Bare yellow brass is er verder geen kleur of beschermende laag over dit draad toegevoegd. Na verloop van tijd zal dit draad op natuurlijke wijze oxideren en donkerder worden, waardoor een vintage look ontstaat.

De Artistic Wire kleuren zijn vrij consistent, hoewel een perfecte kleurafstemming in de productie van dit draad niet altijd mogelijk is. Wanneer je verschillende klossen of diktes van dezelfde kleur vergelijkt, kan er enige kleurvariatie merkbaar zijn. Sommige Artistic Wire-kleuren hebben een marge dat binnen +-10% mag afwijken, wat zij acceptabel vinden.

Wil je er zeker van zijn dat de kleuren in je bestelling overeenkomen, laat dan bij het plaatsen van de bestelling een opmerking achter, zodat wij hier bij het verzamelen van de artikelen rekening mee kunnen houden. Wanneer dit niet mogelijk is, nemen wij contact met je op via e-mail of telefoon.

Producten binnen dezelfde productgroep ( 6 )

Vind nog meer mooie producten onder draad › brass

« Vorige pagina